dimecres, 22 de maig del 2024

CONDUÏR COM HO FARIA UNA DONA

 En algunes ocasions hem sentit frases discriminatòries d'homes conductors cap a dones que també en son.

I, en alguns paisos islàmics, com l'Aràbia Saudita, les dones tenien, fins fa poc, totalment prohibit conduït, fins el punt que una banda musical d'allà va adaptar la cançó; "No woman, no cry", de Bob Marley, com a; "No woman, no drive", és a dir; "No, dona, no condueixis". En ella s'esgrimien raons d'allò més absurd per negar a les dones aquest dret.

Estadístiques, publicades recentment asseguren que, en proporció, són més els homes implicats en accidents de trànsit que les dones.

S'han dut a terme moltes campanyes de concienciació per tal de prevenir l'accidentalitat a la carretera algunes d'elles, certament, molt agressives. Però a França han anat un pas més endavant. I, en aquest sentit, han buscat un lema que defineix molt bé què cal fer quan s'agafa el volant; conduïr igual com ho faria una dona.

El lema; "Conduisez comme une femme", és a dir, conduiu com ho faria una dona. I és que si tothom conduïs així, amb suavitat i ua conducció "neta", els nostres carrers i carreteres serien, sens cap mena de dubtes, més segurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada