dimecres, 1 de maig del 2024

TELETREBALL; HA VINGUT PER QUEDAR-SE O SE'N VA?


 Tot i que abans que esclatés la pandèmia de la COVID ja hi havia qui treballava a distància. Aquest sistema de teletreball va arribar al seu punt àlgid degut al fet que, durant molts mesos, va haver-hi un confinament preventiu contra el virus.

Així, moltes empreses van decidir que els seus treballadors pudien dur a terme la seva labor des de casa, de manera telemàtica. Però, a mesura que s'ha pogut tornar a la vida normal, després del punt àlgid de la pandèmia, les empreses han anat tornant a obrir les seves oficines per que els treballadors tornin, encara que sigui de manera "flexible", a treballar als centres de treball.

Tot i això, enara hi ha molts treballadorxs que,  o bé treballen des de casa, o bé acudeixen als anomenats centres de; "coworking", és a dir, treball col·lectiu amb lo qual, ni treballen estrictament a casa, ni tampoc a les oficines de l'empresa.

"Ha arribat per quedar-se", és el que es deia en el moment àlgid del teletreball. I, segurament que hi ha encara molts treballadors que el prefereixen abans que fer un munt de cues per arribar al lloc de treball en cotxe.

De fet, actualment hi ha, per dirt-ho de manera gràfica, tres sistemes per poder treballar; o el centre de treball, generalment, oficines, o a casa, de manera telemàtica o, tal i com "ha arribat per quedar-se", el coworking. N'hi ha per triar i remenar.













FOTO: Centre de treball o de "coworking". Font: CCMA/3CAT.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada