dimecres, 26 d’abril del 2023

CAP A LA UNIVERSALITZACIÓ.

 


  Antigamenrt, comprar un dispositiu volia dir comprar el seu carregador, amb lo qual, cada marca  de dispositius incloia el seu propi per a cada model.

  Això significava que, un cop finalitzada la vida útil d'un dispositiu, dispositius i carregadors passaven a formar part de les deixalles electrònuiques, doncs a model nou, carregador nou.

  L'any 2022, la UE va aprovar una directiva amb vistes, precisament, a estalviar en deixalles electròniques. I, sortosament, ja hi ha algunes marques que han adoptat, d'una manera universalitzada, un carregador amb connexió única, de tal manera que, ara mateix, quan comprem un telèfon, tauleta o lector de llibre electrònic, el fabricant ja no ens subministra el carregador, pressuposant que ja en tenim a casa.

  Junt amb el fet que els fabricants hauran de garantir, al menys durant 10 anys, recanvis, tan per electrodomèstics, com per dispositius, aquesta és una nova i valenta aposta de la UE, en favor de l'estalvi de recursos i el reaprofitament dels ja existents.











Foto: Un carregador unoiversal. El cable disposa d'una connexió USB-C a cada extrem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada