dimarts, 4 d’abril del 2023

DEL "CVOMPRA-LLENÇA-COMPRA", A REPARAR.

   Anys enrere, quan un electrodmomèstic o aparell de ràdio o televisió s'espatllva, o bé eren traslladats al servei tècnic oficial o, en molts casos, es desplaçava un tècnic a casa del propietari del dispositiu per fer la pertinent reparació.

  Amb l'aparició de les noves tecnologies ha aparegut també l'anomenada; "obsolecència programada". És a dir, que un dispositiu té un nombre  determinat d'hores de funcionament, passat el qual, el dispositiu deixa de funcionar o, si funciona, ho fa amb dificultats.

  Aquesta; "obsolecència programada", i l'afany per tenir el darrer crit en tecnologia, han originat el fenòmen; "compra-llença-compra".

  Però molts dels dispositius podrien tenir encara una vida llarga. I ara, la UE està fent passes per que les empreses puguin, de nou, garantir les reparacions, tan d'electrodomèstics, com de dispositius electrònics, durant un període de 10 anys.

  Possiblement algú pensarà que reparar surt car. Però més cara surt la generació de residus que el "compra-llença-compra" generava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada