dimecres, 12 d’abril del 2023

UNS PATINETS POLÈMICS.

   Anys denrere, els patinets eren considerats joguines. Durant un temps van proliferar, tot i que després van desaparèixer, com moltes altres modes han fet.

  Però d'un temps ençà aquella joguina ha tornat a aparèixer. I ho ha fet amb tanta força que, fins i tot, n'hi ha d'elèctrics que constitueixen un mitjà de transport malgrat la polèmica que hi ha al voltant dels mateixos.

  Els patinets elèctrics es poden comprar, però també es poden llogar. I, en algunes ciutats, ja hi ha empreses que en lloguen, amb un sistema molt semblant al lloguer de bicicletes.

  Però els patinets elèctrics són uns cehicles polèmics. Per una banda, ja no es poden portar al transport públic, arran de l'explosió d'un d'ells en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. I, d'altra banda, la polèmica ha sorgit també arran dels molts accidents que han tingut la implicació d'aquests vehicles.

  Paris serà la primera ciutat europea que prohibeixi els patinets elèctrics de lloguer, arran d'una consulta que el Consistori de la capital gal·la va organitzar a principis d'aquest mes d'Abril. La mesura entrarà en vigor el Setembre vinent.

  I si, en un principi, es va obligar els conductors de patinets a dur el casc, és molt probable que, des dels Ajuntaments dels diversos municipis, es pugui començar a demanar altres requisits per conduïr un d'aquests vehicles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada