dimecres, 19 d’abril del 2023

AJUDA O AMENAÇA?.

   Pel·lícules i sèries, entre les que podem citar; "2001, una odissea de l'espai", "La Fuga de Logan", o la mítica nissaga; "Startrek", la gran creació, entre d'altres, de Gene Rodenberry, ens predeien diversos aspectes de la tecnologia, alguns dels quals; com ara els ordinadors portàtils o les pantalles; "planes"ja són aquí.

  Però també predeien el fet que, per treballar amb els ordinadors, no utilitzariem el teclat, si no que ho podriem fer a través de la veu. I que els ordinadors "reproduïrien" o "imitarien", segons diferents opinions, l'activitat del cervell humà.

  Doncs ja tenim la que s'anomena; "intel·ligència artificial", un de quins aspectes, possiblement el més conegut, actualment, sigui l'anomenat; "chatGPT. Es tracta d'un sistema que pot, només donant-li unes poques dades, redactar qualsevol tipus d'informe.

  Prohibit ja a Itàlia, la UE s'ha proposat legislar sobre el tema, mentre que a Espanya ja se la està investigant.

  Fora de la UE, ja hi ha paísos on se'l vol "domesticar", per que no sigui contrari al règim que els governa.

  D'altra banda, la Intel·ligència artificial ja és cxapaç de crear "persones virtuals", com una presentadora de la televisió kuwaitiana, ja creada amb aquesta tecnologia, que dona notícies.

  Una cançó de finals de la cècada dels 80 o principois de la dels 90 del passat segle XX, ja es preguntava si aquestes tecnologies serien una ajuda o bé un perill. I, segons sembla, si se les utilitza de forma errònia, podrien ser més aviat el segon doncs, la veritat sigui dita, fa una mica de por que una màquina ens pùgui suplantar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada