dimecres, 25 de gener del 2023

notícies o innocentades?


 

  Bussejant per Internet,  concrertament per plataformes informatives o, algunes d'elles, desinformatives, ens podem trobar gairebé de tot.

  Amb pocs dies de diferència, una mateixa pàgina ha publicat dues peces que, després de llegir-les, podriem pensar que encara estem en el Dia dels Innocents.

  Realment semblen d'acudit. Però el cert és que aquestes dues notícies han estat publicades en una plataforma.

  La primera d'elles fa referència a que, segons la pàgina, a Espanya les tabaqueres hauran de pagar la neteja de les moltes burilles que hi ha en alguns carrers dels nostres pobles i ciutats, mentre que la segona ens situa al Canadà, un país on hi ha regions anglòfones i francòfones.

  Sembla d'acudit, i probablement ho siui, doncs  a la peça es parla de la "condemna" a un psicòleg per; "no utilitzar els pronoms inclusius correctament".

  Realment no se sap ben bé quí ha escrit les peces, però les mateixes semblen força absurdes doncs, per una banda, seria absurd demanar a les empreses que fabriquen les cigarretes que paguin per l'incivisme d'alguns fumadors, com també ho seria condemnar les Protectores d'Animals i botigues de material poer a mascotes a pagar per l'incivisme d'alguns amos de gossos que no netegen quan les mascotes fan les seves necessitats.

  I, respecte de la "condemna" a un psicòleg, per "no utiñlitzar correctament els pronoms inclusius", sembla més aviat un acudit, doncs mai s'ha condemnat ningú per la utilització errò0nia de paraules.

  Possiblement el mitjà que ha publicat ambdues peces hauria de controlar una mica més el que publica a no ser que, com sembla, es tracti d'un mitjà de desinformació.








FOTO: Burilles al carrer Dont: Alerta Digital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada