dimecres, 11 de gener del 2023

NEOLLENGUA O NEOEMBOLIC?.

   El llibre; "Palabras moribundas", ens explica de manera detallada com les llengües han anat evolucionant al llarg dels segles.

  I, amb tota seguretat, ningú ens entendria si parléssim com es feia fa uns 500 anys, sobre tot per que hi ha paraules que, si bé existeixen encara, han evolucionat o bé han canviat ekl seu sentit. Tal és el cas de; "servidor", que actualment s'aplica en un conrtext informàtic tot i que, antigament, era una altra cosa ben diferent.

  D'un temps ençà s'està parlant molt de l'anomenada; "neollengua", una forma de parlar més "inclusiva", segons els seus impulsors assenyalen.

  Abans d'ahir, des de la pàgina; "Dolça Catalunya", podiem accedir a una guia sobre aquesta; "progrellengua", on es donen instruccions per canviar determinats termes que els autors de l'esmentada guia consideren "erronis", per altres, possiblement menys exactes. Però que, a judici dels mateixos autors, són més "correctes".

  Correcció i incorrecció són termes molt relatius. Però el cert és que, amb tantíssima "correcció", ja no sabem de quina manera hem de parlar, ni tampoc com seran les llengües del futur, si més senzilles o més complexes que les actuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada