dimecres, 4 de gener del 2023

UNA AUTÈNTICA PANDÈMIA A COMBATRE.

   Són moltes les pandèmies que hi ha hagut al llarg de la Història. Moltes d'elles, causades per malalties que, en l'actualitat, sabem qure tenen solució, i la gran majoria han estat ja erradicades.

  La darrera que hem tingut, la de la COVID-19, ja està pràcticament superada en molts paísos sobre tot, mercès a la higiene i les vacunes que, malgrat el que els negacionistes opinen, estan fent molt per salvar vides.

  Dissortadament, però, en tenim una que no és sanitària, si no social. Es tracta de la violència, exercida sobre les dones.

  És una autèntica pandèmia, a la que el Ministre espanyol de l'Interior; Fernando Grande-Marlaska, qualificava literalment com a "terrorisme masclista".

  És penós llegir a la premsa, o escoltar a la ràdio o la televisió esfereïdores notícies sobre assasssinats, totalment injustificables, de dones, un fet que es dona  a pràcticament tot el món, constituïnt una autèntica pandèmia que cal condemnar i caldria lluitar per erradicar-la.

  I, per erradicar-la el primer que cal fer és educar en la tolerància i el respecte cap els demés, en aquest cas, les donjes, oblidant-se de prejudicis i tòpics que, especialment en algunes societats, s'apliquen tot ighnorant que s'està menyspreant la meitat de la població per motius religiosos o pseudo-religiosos de dubtosa credibilitat.

  Ja sabem que és un tòpic. Però amb tota mena de violència el que cal és aplicar TOLERÀNCIA ZERO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada