dimecres, 26 d’octubre del 2022

BLACK LIVES MATTER...

 En temps del colonialisme, als Estats Units es van fer servir persones, portades del Continent Africà, com a treballadors, molts d'ells en règim d'esclavitud.

  Aquélla segregació o "apartheid", va seguir al llarg de gran part del segle XX, en el que va ser una forma de menysprear el col·lectiu afroamericà.

  El diumenge, 31 de Juliol passat, el 3/24.cat es feia ressò de que, als Estats Units, una noia afroamericana de només 13 anys, ha aconseguit ser admesa a la Universitat de Birmingham, a l'estat d'Alabama on, a partir del curs 2024-2025, Alena, així és com es diu aquesta noia, estudiarà Medicina, convertint-se en l'estudiant afroamericana més jove en ser admes aa una Facultat de Medicina.

  Apassionada de les disciplines científiques i les enginyeries, Alena està estudiant actualment, i de manera telemàtica, un grau de Biologia a dues universitats diferents.

Algú va fer, en una ocasió, un menyspreu a les persones no-blanques. I aquesta noia és, precisament, un més dels casos que contradiuen aquella nefasta teoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada