dilluns, 17 d’octubre del 2022

L'ESTAT ANÍMIC DE LA MÚSICA.

  Segons un informe, elaborat aquest passat estiu per investigadors de la Universitat de Lawreence, a Michigan (Estats Units), la música ha canviat el seu "estat d'ànim" en els darrers 60 anys.

  Segons aquest informe, la música actual s'ha tornat, pel que fa les lletres de les cançons, més trista i agressiva a la vegada. T, tot i que l'estudi ha estat fet als Estats units, els resultats podrien aplicar-se perfectament a la producció musical que es fa al continent europeu.

  Als anys 40, 50 i 60 del passat segle XX, van caracteritzar-se per lletres "ensucrades". Es tractava, bàsicament, de cançons d'amor que, generalment, eren balades tot i que també se'n van fer d'altres estils.

  La dècada dels 70 i, sobre tot, la segona meitat de la mateixa, es va caracteritzar per algunes cançons de caràcter altament repetitiu i de lletres que, possiblement, avui no serien possibles. Els anys 80 ens van portar estils; tals com el "house", els "megamix" o el que s'anomenava; "música màquina", també de caire repetitiu. Alguns d'aquests estils, així com el "heavy" i el "hardcore", van perdurar durant els anys 90, amb, també, la proliferació del "rap" i el "reggastón", una barrekja de "rap" i "reggae", també molt repetitiva.

  I tot i que, com hem dir, hi ha cançons del passat que ara, possiblement, serien impossibles, el cert és que ha aparegut un nou estil; el "trap", barreja de "reggaetón" i "rap", amb lletres tristes i agressives a la vegada.

  I, com deiem en un programa passat, el cert és que no se sap cap on va el més que incert futur de la música.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada