dimecres, 2 de novembre del 2022

SALES DE CINEMA QURE TANQUEN...


  Tot i que, al final de la dècada dels 70 del passat segle XX, quan els aparells de vídeo eren encara a l'abast de molt pocs, una cançó pronosticava que aquell sistema de gravació-reproducció de televisió i pel·lícules acabaria amb la ràdio, cosa que, amb els anys, s'ha demostrat que no ha estat així.

  Però el darrer cap de setmana d'Octubre passat saltava la notícia d'un altre tancament de sales de cinema. Concretament, es tracta de les icòniques sales; "Arinco", de Palamós.

  Aquestes sales que, en un principi, era una grandiosa sala de projeccions, amb pantalla gran i so multicanal, a finals de la dècada dels 80 o principis de la dels 90 del segle passat es van convertir en una multi sala, composta per una sala gran i dues de més petites, una d'elles, per cert, molt petita.

  Així va aguantar fins el diumenge, 30 d'Octubre passat, quan les multi sales van tancar persianes unint-se així als Albéniz, de la capital del Gironès, que també deixaven de programar projeccions aquest estiu passat.

  Segons nota de premsa, emesa pels gestors de la sala, el preu de l'energia, així com la poca afluència de públic, els obliguen a plegar.

  I si, com deiem al principi, una cançó preveia el final de la ràdio que no ha passat, el cert és que si busquem un culpable de la pèrdua de sales de cinjema, aquest és, precisament, el gran nombre de plataformes que, per un mòdic preu, ens porten les novetats a casa i les posen al nostre abast amb un sol clic.














  FOTO: Entrada dels cinemes; "Arinco", de Palamós Font: TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada