dimecres, 12 d’octubre del 2022

ELS 60 ANYS D'SCALEXTRIC

 Actualment, i amb les noves tecnologies que tot ho han envaït, el cert és que vivim materialment envoltats de pantalles.  I no només a casa, si no que també a la feina, atès que moltes activitats laborals estan, hores d'ara, total o parcialment digitalitzades.

  També el món dels jocs està "al núvol", és a dir que jugar s'ha convertit en quelcom que també requereix d'una pantalla.

  Fa 60 anys que la famílla; Arnau va portar a Espanya la patent d'una joguina que imitava les curses de cotxes. Era l'anomenat; "SCALEXTRIC", quin nom és una fusió de les paraules; "scalex" (Fet a escala) i "electric".

  Aquella joguina, quina pista bàsica era de dues vies, amb dos trams rectes i dos de corba, bén aviat es va ampliar, i allà per l'any 1968 o 1969, s'incloia un catàleg en el que es reproduien diversos circuïts de Fòrmula 1 de l'època, entre els que hi havia el de Montecarlo, encara en ús, el del Jarama, actualment ja en desús, o el de Montjuïc, que actualment només s'utilitza per a proves de ciclisme.

  La marca ha passat per diverses etapes. I, quan hom pensava que aquesta ja no existia, ofegada per les pantalles, ha tornat a ser recuperat per la mateixa família que la va portar ara fa 60 anys.

  El declaracions a TV3, Lluis Arnau Carreras afirmava que la joguibna "vol plantar cara a les pantalles".

  Donem, des d'aquest programa, la benvinguda a aquesta joguina, de la que molts vam gaudir quan erem infants i adolescents.







Foto: Presentació en societat de la joguina; "SCALEXTRIC" Font: CCMA 3/24.cat

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada