dimecres, 25 de maig del 2022

EURO-IRREGULARITATS-VISIÓ


 El dia 14 d'aquest mes de Maig que ens deixa, va celebrar-se, a la ciutat italiana de Torí, la 66a. edició del Concurs d'Eurovisió.

Tot i que ja ens vam referir a ell durant el programa passat, el cert és que aquesta edició va portar, en certa manera, "cua", doncs, segons s'ha fet públic, alguns països es van queixar sobre les votacions.

El dijous passat, al vespre saviem que, si bé la EBU (Sigles en anglès de la Unió Europea de Radiodifusió), ha reconegut que va haver-hi unes irregularitats inexplicables, que van canviar les votacions de sis països, això no altera la classificació, de tal manera que Ucraïna va guanyar el concurs, mentre que el Regne Unit va quedar segon i la nostra; Chanel, tercera.

Segurament que tots recordem el quàdruple empat que l'any 1969, quan Espanya va celebrar l'edició d'aquell any mercès a la victòria de Massiel amb la seva interpretació de "La, la, la", l'any anterior a Londres.

Fent una mica de memòria històrica del concurs, els implicats van ser; Regne Unit, que va enviar-hi Lulú, amb la cançó; "Boom-bang-a-bang", Espanya, quina representant; Salomé, va defensar; "Vivo Cantando", una peça que hom va arribar a qualificar de; "Kassatchok", Lenni Kuhr, de Països Baixos, amb la cançó; "De Troubadour". I, finalment, la francesa; Frida Boccara, defensant; "Un jour, un enfant". Aquella circumstància va fer canviar el sistema de votacions.

Des de llavors no s'havia donat cap més irregularitat significativa que se sàpiga. Però, en aquesta edició, no se sap per quina circumstància ha passat. I, tirant de la imaginació, fins i tot hi ha hagut qui no només ha parlat de; "tupinada", si no que s'ha intentat veure una "ma negra" el tot això.

  Finalment, la classificació queda com va quedar el dia 14 a la nit. Però queda a l'aire què passarà amb futures edicions d'aquest concurs que, deixant altres aspectes i consideracions de banda, reuneix Europa i altres països al voltant de la música i la petita pantalla.









FOTO: Chanel, defensant la seva cançó, a Torí. Font: ElCatalán.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada