dimecres, 18 de maig del 2022

IPOD, UN "GADGET" QUE DESAPAREIX.


 Un 23 d'Octubre de 2001, quan encara molta de la música que escoltàvem estava en suport físic, ja sigui el vinil, "cassettes", que estaven a punt de desaparèixer, o els llavors de moda; CD's, Steve Jobs, llavors director de l'empresa tecnològica; "Apple", presentava un petit aparell que, de manera digital, reproduïa música. Era l'"iPod".

  D'ell se n'han fet diverses versions o models; des del; "Nano", fins al model, anomenat; "Touch",  que més aviat semblava un telèfon mòbil.

  De fet, altres companyies van apostar per aquest sistema al que, senzillament anomenaven; "MP3" ò "MP4", depenent del sistema de funcionament, doncs el nom; "iPod", és encara propietat de la companyia de la poma.

  Ja fa uns anys, una cançó assegurava que el vídeo mataria la Ràdio. Això no va passar. Ara, amb la desaparició de l'"iPod", del que la companyia fabricant ha assegurat que en vendrà fins esgotar existències, tampoc aquest mata res, doncs la música, ja sigui en suport físic, en "streaming" o a través d'un reproductor MP3, seguirà tan viva com sempre. I, fins i tot, per que això sigui així, torna a reaparèixer el vinil, sistema de reproducció musical antic.

  I, qui sap si un dia, com qui no vol la cosa, retorna l'"iPod". O, al contrari, es converteix en una "peça de col·leccionista. Temps al temps.  












   FOTO: Família, al complet, de l'"iPod". Font: WIKIPEDIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada