dimecres, 2 de febrer del 2022

CAP A UNA ECONOMIA CIRCULAR

 Ja fa uns anys que, a les nostres poblacions i ciutats, es recullen els residus de forma selectiva.

Així, hi ha contenidors per recollir la matèria orgànica, vidre, plàstic i llauna, paper i cartró i el "rebuig", és a dir, allò que, en teoria, no es pot reciclar de cap manera.

  També una nova llei, que va entrar en vigor l'1 de Gener d'aquest any, obliga els fabricants de dispositius electrònics a oferir tres anys de garantia al consumidor, així com peces de recanvi durant 10 anys, per fer més sostenible la producció i també el consum.

  També s'està fabricant roba, no només a partir de teixits nous; com l'anomenat; "PiñaTex", si no que també s'aprofita roba de segona ma, que es torna a posar en circulació després de rentar-la i recondicionar-la.

  Però, dissortadament, encara queden punts, convertits en autèntics abocadors on podem trobar -hi quantitat de residus, alguns d'ells tan perillosos per la Natura i, sobre tot, pel clima.

 Seria bo que, en tots els àmbits de la nostra societat es tingués en compte que no hi ha un "planeta B" i, en tot el que sigui possible, es recorri a l'economia circular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada