dimecres, 23 de febrer del 2022

MMS, UN "MEDICAMENT FAKE"


 A poc de saber-se que havia esclatat la pandèmia de la COVID-19,  alguns mitjans es feien rsssò de que un pagès, de la població de Balaguer, a la comarca del Segrià, estava promocionant una substància, anomenada; "MMS", que són les sigles en anglès de; "suplement mineral miraculós"

  Basat en el diòxid de clor, aquest suposat; "remei", que, com diria qui va ser actor i humorista; Joan Capri; "Menys els peus plans, ho cura tot", no és més que el component principal que s'utilitza per la fabricació del lleixiu comercial. Que serveix per a netejar superfícies i el terra, ningú ho posa en dubte.

  Precisament l'any 2020, a poc de declarar-se l'estat d'alarma i, en conseqüència, el confinament general, els impulsors del "remei fake" no van tenir altre acudir que anar a les portes d'una residència de gent gran a fer la seva "performance", de la que les càmeres de la televisió en van ser testimonis.

  El dijous, 17 de Febrer, una plataforma, no se sap ja si informativa  desinformativa, assegurava que; "ens han negat un remei universal", tot referint-se al fet que la substància en qüestió ha estat declarada inútil com a medicament.

  Si bé l'autora del text, que es fa dir; "jurista", defensa el producte amb dents i ungles, el cert és que, donada la perillositat que la seva manipulació comporta, els qui treballen ne la seva elaboració han d'anar molt ben equipats amb mitjans de protecció personal.

  A la vista dels fets i de que, fins i tot, s'han organitzat reunions per a promocionar aquesta substància, inútil com a medicament, sembla que haguem retornat a un passat, en que existien els anomenats; "xerraires", que publicitaven productes que ni tan sols servien per allò que ells mateixos anunciaven.














  FOTO; Alguns flascons de diòxid de clor ("MMS"). Font: ALERTA DIGITAL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada