dimecres, 1 de desembre del 2021

QUAN ELS EXTREMS ES TOQUEN...

 Darrerament han aparegut diverses opinions, segons les quals cal considerar els animals com si realment fossin persones.

  Aquest fet es dona sobre tot, amb els gossos, unes mascotes quines característiques les fan molt diferents d'altres animals; com ara els gats. En certa manera, els gossos són molt més fidels als amos.  I més sociables.

  Darrerament s'han proposat projectes de llei en defensa del benestar dels animals , uns projectes en els que hem pogut llegir propostes que, a diferents països, tenen característiques peculiars.

  La setmana passada llegíem a la plataforma; "Alerta Digital", la curiosa notícia de que, en una proposta de llei de benestar animal, feta a Regne unit, s'assegurava que animals,; tals com llagostes, pops o crancs, tots ells animals marins, senten dolor i angoixa.

  Tot i que no n'hem sabut mai més res, va ser presentada a nivell espanyol una proposició de llei similar, que tenia coses molt bones; com que els amos de gossos haurien de passar un curset o que la "perillositat" d'un gos es mesuraria segons comportament social, i no segons la classe de l'animal.

  Però, contràriament a aquests conceptes, la proposta deixa de banda el patiment i angoixa que els toros segurament senten durant els 25-30 minuts en que se'ls sotmet a tota mena de tortures abans de matar-los. I tot això davant del públic, en un espectacle realment nefast.

  Són extrems que es toquen, com diu el tòpic. I són consideracions que ja no sé si s'adopten per "ecologisme" unes i les altres, senzillament pels diners que, segurament, deu donar cada "corrida", encara que la gent ja no hi va a riuades com abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada