Un llibre, de títol; "Palabras Moribundas", ens explica, de manera detallada, com la forma de parlar ha canviat en els darrers 300 anys. Així, els autors ens citen paraules que, possiblement per haver desaparegut el concepte en que s'empraven, han deixat d'usar-se. Però en reflecteixen d'altres que, amb les noves tecnologies, han adquirit un valor afegit.
Tal és el cas del "servidor", que ha passat de designar aquella persona que "serveix" a un amo, generalment adinerat, a designar un ordinador gegantí o una bateria d'aquests, que, materialment, "serveix" informació a la Xarxa, recollint i abocant quantitat de dades a aquesta.
El diumenge, 5 de desembre, als informatius territorials en desconnexió per a Catalunya del primer canal de TVE, una de les peces es feia ressò del diccionari que, publicat a Xarxes socials, recull el nou parlar dels infants i adolescents actuals, certament diferent del que s'emprava durant la nostra infantesa i adolescència.
la forma de parlar dels joves d'ara està, tal i com reflectia la notícia, plena de paraules que, o bé provenen d'altres llengües; com ara l'anglès, o bé són paraules que ja existien , però modificades.
Experts, entrevistats per TVE a Catalunya, van assegurar, per una banda, que aquest nou vocabulari serveis als joves per aprendre gramàtica d'una manera més "amena". I, per altra banda, també asseguraven que les mateixes paraules i expressions no fan malbé la llengua.
Si bé ja fa uns anys que una prestigiosa revista divulgativa assegurava que dintre de 100 anys les llengües que parlem actualment canviaran, el cert és que un "nou ordre lingüístic" ja ha arribat, i per quedar-se entre nosaltres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada