dimecres, 24 de novembre del 2021

ANAR A LA "PELU", EN DIUMENGE

   Antigament, els diumenges i dies de festa intersetmanal era gairebé impossible poder comprar res que no fos un pastís o, si alguna botigueta petita obria el matí, alguna cosa d'alimentació. Els demés comerços i serveis estaven tancats.

  De fet, als pobles costaners ja fa anys que es pot comprar gairebé de tot en alguns supermercats que obren tot l'any en diumenges i festius, encara que només sigui a mitja jornada.

  Però en ciutats; com ara Girona o pobles interiors, això no es donava, llevat també de les pastisseries, si és que n'hi ha en pobles molt petits.

  D'un temps ençà ja podem trobar algunes botigues; sobre tot, supermercats, oberts en diumenges i f4estius. Molts d'ells són franquícies, gestionades per migrants que treballen els set dies de la setmana.

  Per4ò darrerament, i vaig tenir l'ocasió de comprovar-ho personalment, passejant el diumenge passat per Girona, també hi ha algues perruqueries i barberies, regentades també per migrants, que funcionen fins i tot en diumenges i festius, amb lo qual s'uneixen als comerços que no tanquen portes cap dia de la setmana. Lo qual fa que ja es pugui anar a la "pelu" en diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada