dimarts, 27 de novembre del 2018

UN CÀNCER social A COMBATRE

  El passat diumenge, dia 25 de Novembre, va haver-hi a diferents capitals de paisos de tot el Món, manifestacions en contra del que ja és un dels càncers de la nostra societat; com és la violència masclista.

  "Tolerada" en alguns paisos un a les dones se les menysté i arracona d'una manera sistemàtica, emparant-se en creences religioses o pseudo-religioses, la violència masclista provoca nombroses víctimes arreu del Món, tan pel fet que hi ha dones que són impunement assassinades en els anomenars crims d'"honor" (Assassinar algú no porta cap mena d'honor, més aviat al contrari), com també aquelles que estan sotmeses a tota mena de setges, sobre tot, psicològics.

  Amb motiu de la celebració del Dia en contra de la violència masclista, es feia pública la macabra estadística de 45 dones, assassinades a tot el territori espanyol, de les que sis ho han estat a Catalunya. També es feia públic que el telèfon per denunciar violència masclista rep una denúncia cada hora.

  Contra aquest càncer de la nostra societat només hi ha una teràpia que s'anomena RESPECTE, doncs una dona és, ni més ni menys que una persona digna d'aquest respecte en tota la seva amplitud.

  I ja que sempre es donen estadístiques, el cert és que una sola dona maltractada o assassinada ja és massa. I seria una bona notícia que el telèfon, habilitat per denunciar la violència masclista no hagués de rebre cap trucada pel fet que hagués desaparegut la violència masclista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada