dimarts, 13 de novembre del 2018

MÒBILS AMB VIDA BREU

  Estem en plena era de la tecnologia, Era Digital, per ser més exactes.

  I, amb aquest motiu, disposem de petits aparells que ens permeten fer gairebé de tot, els podem portar a la butxaca i al palmell de la ma.

  Els mòbils, que van començar a aparèixer entre els anys 80 i 90 del segle passat, s'han convertit en peça clau de la nostra vida doncs, a més de telefonar, ens permeten enviar missatges de text, fotos que es fan amb el mateix aparell, que incorpora una o més càmeres i, fins i tot, gravar i enviar vídeo i so a més d'actuar d'agenda, despertador, miniordinador, calculadora i algunes altres funcions.

  Però igual que la informàtica, els mòbils estan subjectes al "comprar, llençar, comprar", doncs tenen una vida mitjana de dos anys.

  Diverses associacions estan demanant que els mòbils durin més de dos anys, que és la durada mitjana dels aparells. Està causada per les actualitzacions i també per la durada de la bateria.

  De fet, ja s'ha multat dues marques per culpa del fenòmen, encara que alguns altres fabricants també el practiquen.

  Ja sabem que en aquesta vida "tot són números", com molt bé va dir algú. Però els números més positius srien aquells que produïssin aparells de durada superior que farien més sostenible aquesta vida  i disminuirien els residus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada