dilluns, 5 de novembre del 2018

SE'L POT CONSIDERAR ART?

  Una cançó que està inclosa en una sarsuela, diu a la seva lletra que; "Avui les ciències avancen que és una barbaritat".

  Aquesta sentència és certa, si tenim en compte que, d'un temps ençà s'està començant a parlar de l'anomenada; "intel·ligència artificial" és a dir, algoritmes informàtics que són capaços de prendre, de manera totalment autònoma, decissions que sempre hem près les persones.Aquests algoritmes ens poden portar al desenvolupament de la robòtica.

  Fa pocs dies es feia pública la posada a subhasta, per part d'una popularíssima galeria de la ciutat de Nova York, d'una pintura realitzada amb aquesta tècnica, així com que un comprador anònim, qui va participar a la licitació per telèfon, va pagar-ne 400.000 dòlars.

  Impresa sobre tela, l'obra és un retrat d'Edmond de Belamy. I, si ens la mirem d'a prop, la imatge es veu borrosa, com si estigués inacabada.

  la pintura no dúu la signatura de cap artista, si no una fòrmula matemàtica.

  Els creadors de l'algoritme, una empresa francesa, asseguren que aviat es podran veure més "obres d'art" realitzades amb aquesta nova tècnica.

  Però això és art o, senzillament, és com qui fa una fotocòpia i la imprimeix o és com si féssim un retrat-robot d'algú?.

  De moment, la polèmica està més que servida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada