dimecres, 22 de novembre del 2017

"NOVA HISTÒRIA" MENTIDA SOBRE MENTIDA

  Pel que sembla, hi ha uns quants intel·lectuals, per d'alguna manera anomenar-los, que ja fa algun temps que estan "reescribint" una Història que,com tots sabem, no es pot modificar.

  Ja fa un temps que aquestes persones varen començar a atribuïr catalanitat a personatges de la Història que, com ja és sabut, de catalans no en tenien res. Tal és el cas de Cristòfor Colom, que era genovès,o el gran escriptor; Miguel de Cervantes, en quoin honor s'atorga anualment un premi literari a autors de novel·la.

  Segons podia llegir fa pocs dies en un mitjà digital, aquests "renovadors" de la Història sembla que han anat una mica més lluny en la seva contínua fabricació de mentides, doncs segons ells, Cervantes (Alcalá de Henares, 25 de Setembre de 1574-Madrid, 22 d'Abril de 1616) no sabia escriure en castellà. Greu errada, doncs la seva obra és considerada clàssica en aquesta llengua.

  Coata de creure que les afirmacions d'aquest "Institut de Nova Història" tinguin alguna credibilitat ni en el present, ni en el futur, a menys que facin com un dels protagonistes d el'obra; "Un món feliç", d'Aldous Huxley, qui tenia la Biblia dins d'una caixa forta i, per tot llibre religiós, n'utilitzava un que un tal Ford havia escrit. Senzillament... Wait and see.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada