dimarts, 28 de novembre del 2017

NOVES TECNOLOGIES. NOUS PROBLEMES?

Fa pocs dies podia veure una pel·lícula de la nissaga; "Fast and Furious" en la que, per espiar diverses persones , utilitzen un sistema, al que anomenen; "L'ull que tpo tot ho veu". Amb ell, piratejaven tota mena de càmeres de seguretat, per tal d'identificar persones i/o matrícules de cotxe.

  També el dimecres, 15 de Novembre, m'arribacva la notícia de que, segons sembla, hi ha uns rellotges intel·ligents que ténen una funció d'escolta per part de persones que puguin estar connmectades a ells.

  Tals rtellotges s'havien posat a la venda com a "sistemas de control parental", per que els pares poguéssin saber que fan els seus fills, una escolta que es fa mitjançant una "app", instal·lada en un mòbil, ordinador o tauleta.

  Però la polèmica està ja servida, doncs a Alemanya ja n'han prohibit la venda, tot argumentant que aquest sistema, a més de suposar una forma de saber què estan fent els menors, podria suposar també una forma d'espiar els professors.

  I és que, progressivament, les noves tecnologies han anat envaïnt les nostres vides. I, si en un primncipi va ssr l'ordinador, ara ja són les càmeres de videovigilància que estàn als carrers de les nostres ciutats i, fins i tot, l'anomenada; "Internet de les coses" uns perfectes sistemes de control.

  Esperem que tota aquesta "Big data", que és com s'anomena tot el volúm d'informació que generen aquests dispositius, no caigui en males mans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada