En èpoques passades, el fet de fumar era quelcom que, si més no, "vestia", "creava esperit de classe" o, senzillament, "estava bén vist".
I és que el cinerma i, sobre tot, les pel·lícules del gènere; "wesstern",a més de la profusió de la publicitat de marques de tabac, varen propiciar que moltíssima gent s'hi enganxés, donat que la publicitat, que era enganyosa, atribuïa a aquesta substància determinats "beneficis", que ja s'ha demostrat que eren del tot falsos.
En aquells moments era molt freqüent arribar a una empresa i trobar-se els treballadors amb la cigarreta a la ma mentre fei¡en la seva feina un fet que, en alguns llocs, i he estat testimoni del trist fet, només hi havia netedat en aquest sentit just després d'haver passat el Servei de Neteja.
Amb la concienciació social de la perillositat del tabac, no només pels qui fumen, si no també pels qui els envolten, s'han creat espais sense fum a l'interior dels locals; no només de les empreses, si no també de llocs públics; com, ara cafeteries i restaurants.
I, precisament a les empreses, el fet crea absentisme laboral, doncs els treballadors que fumen han de sortit del recinte i, en ocasions, anar lluny dsel mateix, per tal de "satisfer la seva necessitat".
Segons es feia públic a principis de Novembre, una empresa japonesa quina seu central és a Toquio, i que es dedica a la mercadotècnia, ha engegat una campanya, mitjançant la qual els treballadors que no fumen són compensats amb dies extres de vacances. I tot, segons fonts de l'empresa nipona, pewr tal de compensar l'absentisme dels qui fumen, lo qual suposa més càrrega de treball per els no-fumadors durant aquestes estones.
I és que allò que antigament era considerat; "beneficiós", la ciència s'ha encarregat, i amb arguments molt sòlids, de demostrare-ne els perjudicis.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada