dimecres, 1 de novembre del 2017

UN ESPORT POPULAR

  Nascut a Regne Unit, on ja se'n practicava una forma primitiva des de l'Edat Mitjana,, el futbol és, juntament amb el tè i les obres literàries de William Shakespeare, possiblement el llegat més popular i valuós que ens ha arribat des d'aquelles illes.

  I és que el  "peu-pilota", tal i com el definiria un ja desapoaregut company de tasques radiofòniques, és un esport que, des dels infant i adolescents, que el practiquen als patois de les escoles, fins els jugadors professionals i famosos, desperta passions, no només en els qui el practiquen, si no en ekls seguidors dels diferents equips.

  Es pot dir que a cada ciutat o poble, per petit que aquest sigui, hi ha, al menys, un equip de futbol. Uns més poderosos i d'altres, evidentment, més modestos.

  Girona no és menys en aquest sentit, i la temporada 2016-17 se saldava per l'equip de la capitaol del Gironès amb un ascens a la Primera Divisió espanyola, un fet que permet que l'equip s'enfreonti a,mb els "grans" de l'esport-rei de tot el territori espanyol.

  I el diumengre, 29 d'Octubre passat, dia de Sant Narcís, per a més senyes, Montilivi va rebre la visita del Reial Madrid, campió d'Europa de la temporada passada, un conjunt plagat de "galàctics", com en alguna ocasió han estat definits, als qui el Girona passava la ma per la cara, tot derrotant-los per 2 gols a un.

  De bén segur que tots ells, tan jugadores, com seguudors, estàn amb la sensació d'estar floltant al damunt d'un núvol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada