dimecres, 2 de novembre del 2011

UNA COMPETÈNCIA DESLLEIAL

Fa poc vaig tenir la ocasió de veure una d'aquestes pel·lícules que, si bé estàn classificades com de "ciència-ficció", més valdria crear per a elles una nova classe; "desastre-ficció". En ella un Estat policial controla un únic canal de televisió que, com a únic programa, ofereix una mena de "reality show" força salvatge, doncs consisteix en que els condemnats per la justícia sób perseguits davant les càmers per sinistres personatges.

No hem d'anar tan lluny per veure que avui, i en determinat canal de televisió, ja s'està fent quelcom molt semblat. I no és amb els condemnats, si no que ho és amb els informadors a qui persones que no tenen ni la carrera de Periodisme, suplanten en ocasions.

Concretament això passava a Telecinco el dia en que ETA anunciava la fi de la violència. En saber-se, des d'un ddels més antitelevisius programes mai creats, es va donar la notícia gairebé en clau de broma, talment com si estiguéssin representant una obra de teatre.

Certament que el fet va molestar i posar de molt mal humor els professionals que preparaven a aquélla hora els informatius del canal.

I és que una cosa és donar, de manera imparcial, sense fer bromes ni cap comentari personal, una notícia que pot ser molt transcendent i l'altra és "posar-hi salsa"...O millor hauriem de dir "Posar-hi esconmbraries"?

No sé fins a quín punt es deixa a persones com les que intervenen en aquéll programa de tarda que segueixin fent el que fan. Encara que, segons es deia des dels informatius del canal; "Aquí el cor i la tele-escombraria fins i tot en els informatius...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada