dissabte, 30 de juliol del 2011

DONANT GAT PER LLEBRE...

El dia 29 de Juliol passat, gairebé per sorpresa, l'Executiu espanyol, que ja està donant els darrers cops de cua, atorgava al Ministeri de Cultura totes les atribucions relacionades amb el més cruel i aberrant desls espectacles que es donen a nivell espanyol; les curses de braus.

Realment sembla que es vulgui, tan si com no, fer passar per cultura allò que no ho és de cap de les maneres, doncs martiritzar fins la mort un pobre animal ni és fersta ni molt menys, cultura, més al contrari, barbàrie i incultura, de la mateioxa manera que els "toreros" no són, ni molt menys "mestres" ni "artistes" de res, tot i que hom s'empenyi en qualificar-los com a tals.

Resulta quàsi insultant, en ple segle XXI, en que tant s'està lluitant pels drets dels animals, que hom pretengui, de totes ls formes possibles, preservar tan anacrònic i denigrant espectacle al que ja ni tan sols els turistes "de sol i platja" acudeixen, doncs a la resta d'Europa hi ha molta més concienciació sobre el fet del respecte als animals.

Ni curses ni correbous són cultura, ni art, ni res que se li assembli, si no que només són formes de fer patir un pobre animal per res.

Ja sabem que, dissortadament, els diners compten moltíssim a l'hora de voler preservar tals atrocitats. Però els toros estàn millor VIUS I AL PRAT PASTURANT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada