dimarts, 2 d’agost del 2011

I DIUEN QUE "CONTROLEN" LES FALSIFICACIONS

Ja fa anys que existeix l'anomenat "top-manta". Es tracta, bàsicament, d'un sistema de venda ambulant de productes que, generalment, no són altra cosa quie còpies barates de productes de grans marques encara que, en comptades ocasions, es ttracta de productes originals, però amb tares.

Així, des de cinturons, joies, ullers de sol o perfúms, `passant pels consabuts discos i DVD de pel·lícules pirates, el "top manta" ha estat oferint durant temps molts productes barats als clients que els compràven.

Fins i tot jo havia pogut comprovar còm, encara no m'havia assegut davant la taula d'un conegut "self service" de Barcelona per dinar, quan m'abordava un d'aquests venedors "top manta", generalment una noia, d'origen xinès, qui, materialment, tapissava la resta de la taula amb discos de la més recent actualitat i, fins i tot, amb còpies pirata de la pel·lícula que jo havia tingut l'oportunitat de veure, el diumenge anterioor, estrenada al cinema.

De fet, al nostre país ja hi ha ordenances municipals que persegueixen no tan sols els venedors, si no també els compradors, als que es pot asancionar amb multes, i no precisament petites.

Però sembla que a la Xina, on, segosn fotns governamentals, "es controla" l'aparició de falsificacions, ha aparegut una versió pirata del darrer model del conegut "Iphone" molt abans que la firma propiwetària de la patent en tregui l'original al mercat. Això si, la còpia,molt barata de preu, reprodueix tota mena de detalls del que, en el futur, pot ser l'original, fins i tot, el logo de la companyia (una poma mossegada).

Però això no és tot, doncs el dia 2 d'Agost paassat em sorprenia una curiosa nota de premsa en la que es reflectia el fet que un empresari d'aquéll país havia tingut l'acudit de copiar, fins el més mínim detall, ua botiga de la prstigiosa cadena sueca de venda de mobles IKEA que, entre molts paísos, també poseeix centres a la mateixa Xina.

I és que el centre, del que n'hem pogut veure una mena de muntatge fotogràfic, no està en un local petit, si no que ocupa la gens menyspreable superfície de 10.000 metres quadrats...

Caldria preguntar-se quí és tal empresari agoserat, que pirateja una botiga d'una altra empresa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada