dilluns, 11 de juliol del 2011

RELIGIÓ, BURLA O BROMA?

De religions i sectes n'hi ha per tots els gustos; des de les més importantas; Cristianisme, Islam, Judaïsme i Budisme fins moltes d'altres que, en molts casos, no són si no variants de les més practicades; com ara els ortodoxos (grecs i russos), els anglicans o els coptes, respecte del Cristianisme o xiïtes, sunnites o talibàns, respecte de l'Islàm.

També hi ha sectes de les anomenades "destructives", com els "rashimuras" o els "nens de Déu", que van proliferar fa uns anys, i de lEs que ara no se'n sent parlar, doncs el seu mateix modus operandi els va desacreditar per complert.

Però el dia 11 de Juliol passat, Europa Press, més concretament el seu portal tecnològic, publicava una estranya notícia, referida a una nova "religió", si així podem anomenar-la.

Se la coneix com a "Kopimisme", i el seu símbol no és altre que la lletra "K"majúscula. Segons la consulta que hem fet a la seva web, la nova religió, nascuda a Suècia, s'aprofita d'un article de la Constitució d'aquéll país, que estipula que es respecta el dret de tots els ciutadans a la llibertat religiosa.

Fins aquí, tot és normal, doncs la majoria de Constitucions occidentals modernes avalen aquesta llibertat.

Però, si llegim amb deteniment la pàgina web, que està en anglès, comprovem que, curiosament, la mateixa "religió" professa una creença cega en la llibertat de còpia d'arxius a Internet.

Si tenim en compte que, des de diversos paísos de la UE, inclosa Espanya, s'està lluitant per que la còpia d'arxius, sobre tot musicals i fílmics, sigui de pagament, aquesta nova iniciativa, que neix a un dels paísos més avançats del contiient europeu, pot semblar una mena de burla o, si mé no, una de tantes bromes que es pengen sovint a la Xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada