diumenge, 13 de març del 2011

LA INTERNET DE TOTS

El dissabte, dia 12 de Març passat, es va celebrar el Dia d'Internet Lliure, un dia en el que es va reivindicar l'existència d'un lliure accés a la informació i a la llibertat d'expressió que, en algúns paísos, obscurs intreressos de dictadors i grups de claríssim fanatisme religiós, neguen sistemàticament als seus ciutadans en bé, segons ells, "del poble", una clara mentida per perseguir qui no pensa com els qui manen.

Reporters Sense Fronteres feia arruibar a la opimió pública la llista dels paísos que ells, de manera encertada, anomenen "enemics d'Internet". I és que el poder, ja sigui polític o religiós, és, en aquests paísos, enemic de la llibertat en tota regla.

També RSF donava a conèixer algúns paísos "sota vigilància", on el poder també controla, encara que no de manera tan dràstica, l'accés a la Xarxa, assegurant que, si no es fa quelcom, el nombre de paísos amb Internet restringida podria augmentar. En aquest sentit, no consideren Espanya com un país ni "enemic" ni "sota vigilància", malgrat que carreguen contrra la polèmica "llei Sinde".

Una Internet "civilitzada" seria aquélla en la que no haguéssim de recórrer als antivirus, per qyue no hi hauria qui es dediqués a escampar programari malintencionat, en la que tothom pogués dir el que pensa, sense ingerències ni del poder polític ni de la religió, en la que les úniques actituds clarament censurables fossin aquélles que, com ara el robatori de bases de dades, el ciberassetjament, el cibersabotatge o la pornografia infantil, malmeten la imatge d'una Xarxa que, de no existir aquestes "taques" ens faria a tots autèntics ciutadans del Món, doncs globalitzaria els Drets Humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada