dimecres, 31 de març del 2010

TAMBÉ SÓN DE CARN I OSSOS...

En èpoques passades l'Esglesia Catòlica tenia, als paísos on estava intal·lada, gairebé tants o més poders que els mateixos governants, doncs sense ells no es feia gairebé res. Aquest abús de poder va arribar fins a tal punt que en temps de la Inquisició eren ells, i no els jutges civils, qui peresidien judicis, quàsi sempre contra acusats en situació d'indefensió absoluta.

Durant el franquisme l'Esglesia Catòlica va jugar també un paper preponderant dins de la vida espanyola, essent d'alguna manera, un dels "motors" d'una censura que retallava, quan no segrestava de manera definitiva, tot quan arribava o es produïa al nostre país i era considerat "dolent" pel poble.

Recentment han estat fets públics, i cada cop en surten més a la llum, casos, d'abusos contra menors, comesos per sacerdots d'aquesta Esglesia arreu del Món fins el punt que, de manera sorprenent, podrien esquitxar el mateix Pontífex, i ja ha provocat que algúns cardenals, concretament a la catòlica Irlanda, ja hagin posat els seus càrrecs a disposició de Benet XVI.

Darrerament, fins i tot algún alt càrrec de l'Esglesia Catòlica ha qüestionat el fet del cel·libat sacerdotal, una situació que, segurament, és el detonant, entre d'altres, per que no hi hagi vocacions actualment, cosa que en l'Esglesia anglicana no es dona, donat que es deixa casar als sacerdots.

Caldra veure si aquests escàndols, ara descoberts, els fan reaccionar o si, al contrari, es mantenen tan enrocats com sempre i, tal com diu una cançó de La Trinca, tornen a "estar a l'oposició".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada