Ja fa temps que es vé parlant del tema de les descàrregues des d'Internet i de la possibilitat, mitjançant la que ja s'anomena "Llei Sinde", de tancar pàgines d'intrercanvi d'arxius, uns portals que, d'altra banda, van ser qualificats per un jutge com a totalment legítims.
També a d'altres paísos de la UE, com ara França o el Regne Unit, han estat elaborades lleis en el mateix sentit.
D'altra banda una editorial de llibres digtals ja ha començat a fer el que, amb tota ptrobabilitat, seria el remei contra les descàrregues, és a dir, posar uns preus més raonables als llibres digitals dels seus autors, mesura que el mateix director de l'editorial qualificava d'oportuna.
Deiixant les descàrregues a una banda, també hi ha un altre fenòmen; el "top-manta" que, segurament, tots hem vist en alguna ocasió. Consisteix en la venda, ja siguiu al carrer, sobre una manta i a terra, o anant d'un restaurant a l'altre, escampant els discos i DVD il·legals i oferint-los a les persones que estàn allà menjant.
El passat dia 7 d'abril, per la meva sorpresa, m'arribavas la notícia de que un jutge d'Astúries havia absolt un d'aquests venedors "top-manta", al que la Policia havia enxampat in fraganti venent aquesta mercaderia il·legal pels carrers d'Oviedo.
Sembla que, d'alguna manera, aquesta sentència contrradiu el que des del Govern es pretén fer doncs, si la memòria no em falla, ja hi ha una llei que preveu sancions, no només per els venedors, si no també per qui compri aquest material il·legal.
Això, evidentment, és un contra sentit que, si ens ho mirem be, costa molt d'entendre, doncs sembla que la Justícia contradiu les lleis d'una manera incomprensible. Llavors, en què quedem. Es legal o il·legal connectar-se a portals P2P i baixar-se continguts? I els "top-manta, són legals o il·legals?. Qui ho entengui, que vingui i ens ho expliqui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada