dimecres, 17 de març del 2010

PER NO ESTAR PREPARATS

El passat dilluns, dia 8 de Març, per sorpresa de tots nosaltres, Catalunya es va cobrir de neu, un fet que ja feia anys que no es donava a les nostres comarques.

El cert és que, si be la neu no va cuallar en un principi, aquesta va anar caient amb gran intensitat i, finalment, les nostres comarques es van cobrir completament, fins el punt d'obligar a suspendre activitats, des de les escoles fins el transport públic, passant per l'electricitat i les comunicacions.

Arran de la nevada, molts municipis de les comarques gironines es van veure afectats per talls de llum que, en algúns llocs, van durar fins i tot una setmana sencera, obligant a posar generadors i a fer perdre dies de treball a molta gent, i causant perdues a botigues d'alimentació i restaurants, que van haver de llançar grans quantitats de gènere.

Els alcaldes dels municipis afectats van carregar duríssimament contra les operadores elèctriques després que les congestes de neu que es van glaçar dobleguéssin i partíssin torres d'alta i mitjana tensíó com si aquestes fossin de mantega. A les queixes, des de Fedcsa-Endesa es va contestar que "Si hi hagués hagut la MAT, això s'hauria arreglat en poc temps".

El divendres, dia 12, un professor de la UPC sortia al pas de les declaracions fetes des de l'operadora elèctrica, tot afirmant que les torres no van resistir un temporal de vent i neu com el que vam tenir.

Des de lñes elèctriques, però, també s'instava als alcaldes dels municipios que no volen la MAT, a desistir de la seva oposició a aquesta linia que, en definitiva, tampoc se sap exactament a qui beneficiara, malgrat que hom diu que a les nostres comarques.

S'han preguntat els qui tsn psrtidaris són de la MAT si aquesta hauria resistit un temporal de neu i vent com el del passat dia 8 de Març?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada