dimecres, 24 de març del 2010

MOR UN VELL, DOS INFANTS NEIXEN

El divendres, dia 19 del pasat Març, llegia en un important rotatiu un curiós titular, en el que es podia llegir textualment: "El Govern calara foc al polvorí de les descàrregues il·legals" com volent, d'alguna manera, menjar-se d'una mossegada el que podriem qualificar ja de "fenòmen de masses".

Tancaran pàgines web, certament i, possiblement, comencin a tallar Internet a aquélls que es "baixin" alguna obra audiovisual des de pàgines P2P (Peer to peer), altrament qualificades, no fa gaire, com a legals per part d'uin jutge.

Aquesta nova guerra, però, segurament que acabara com diu un vers d'una cançó d'en Serrat: "Mor un vell, dos infants neixen". I, tal i com, passa, dissortadament, amb les pàgines que ofereixen pornografia infantil, en tancaran una, però en naixeran dues, o més, de noves.

D'altra banda, no fa gaires mesos, es descobria el fet que la SGAE organisme que, teòricament, hauria de protegir els Drets d'Autor, remunerant els autors afiliats de manera justa, havia invertit quantioses sumes de diners en adquisicions immobiliàries. A més, i per acabar d'arrodonir la situació, aquest mateix organisme persegueix perruqueries i alttres establiments comercials que tenen la ràdio o música als seus locals, com si realment haguéssin defraudat algú, creant el més que lògic malestar.

Algú deia fa poc en una entrevista que seria preeferible pagar els Drets d'Autor directament als creadors, i no a un organisme que no sabem exactament què fa amb els diners que recapta.

I és que, entre cànons digitals, amenaces amb tancar webs, el que la SGAE ha fet darrerament i tot plegat, el cert és que l'espasa de Damocles de les obres audiovisuals a preus elevats segurament que seguira planant per sobre nostre.

No seria millor, senyora Sinde, lluitar contra les descàrregues abaixant els preus dels productes audiovisuals i controlant millor la SGAE, en lloc de tanta amenaça?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada