dissabte, 28 de novembre del 2009

...I LA POLÈMICA SEGUEIX SERVIDA

L'enèssim retard en la sentència del TC sobre l'Estatut, certament que ja comença a fer mala olor, una mala olor amb la que, segurament, aquest tribunal pretén, d'alguna manera i sota ordres especiifiques del PP, desgastar el poble català i les seves Institucions.

Certament que els catalans hem rebut per totes bandes, però el darrer que ens mancava és que, després que una Llei Orgànica, com és el nostre Estatut, aprovat pel Parlament català i l'espanyol, acceoptat en Referèndum pel poble català i signat pèl Rei, una llei que està ja en vigor, hagi estat, d'alguna manera, posada en tela de judici pel PP, en una clara acció de burla macabra en contra de Catalunya.

Des de la Federació d'Associacions de Premsa d'Espanya (FAPE) es criticava l'editorial del dia 26, tot afirmant que "ni el 23-F ni la mort de Miguel-Angel Blanco havien suscitat tal reacció". Però el que és segur és que la presidenta de FAPE no veu, o no vol veure el que està en joc que, possiblement, podria ser la cohesió de l'Espanya plural que la mateixa Constitució ampara.

D'altra banda, el president dels populars, Mariano Rajoy, en el mateix to de sempre, afirmava el dia 27 que "tots estem sota l'imperi de la llei". Ell sabra quina Llei, si la Constitució (a la que al·ludeisxen en benefici propi i ignoren en perjudici aliè) o la llei del més ferotge defensor de les divisions internes en un país democràtic.

I si realment estan sota el paraigües de la Constitució, el millor que popdrien fer, en respecte a la Carta Magna i en benefici de tots, és retirar un recurs que només serveix per sembrar la polèmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada