dijous, 3 d’octubre del 2024

LA NO-FESTA

 Ja fa un any que va entrar en vigor la Llei del Benestar Animal. Però aquesta llei va néixer certament coixa. I molt coiixa. La raó és que la mateixa deixa els toros i altres animals fora del seu paraigües.

El passat mes de Juliol va caure a les menves mans un article, publicat en uina plataforma digital de dubtosíssima credibilitat, si tenim en compte que, en moltes ocasions, ha publicat autèntiques barbaritats, que no notícies.

L'"article" en qüestió no era altre que una defensa molt aferrissada de les curses de braus, aquesta crueldat a la que anomenen; "festa". "Festa" de què?.

L'articulista, si és que ho ha escrit una persona, defensava que, fons i tot a la Universitat, s'imparteixi l'ensenyamewnt de la tauromàquia, com si es tractés d'una més de les especialitats que s'ensenyen a nivell superior.

Està molt bé que, si ens agrada la música, coneguem els "pas-dobles", una forma molt espanyola d'expressió musical algunes de quines composicions, fins i tot s'utilitzen com a marxes militars. Però, d'aquí a elevar un denigrant espectacle a la catagoria d'estudis universitaris seria tan absurd com pensar que, en temps dels romans, hom ensenyava a ser gladiador a les Universitats, si és que ja n'hi havia, de l'època.








   FOTO: Porta de la plaça de "Las Ventas", a madrid, on encara s'hi fan "corridas". Font: CCMA-3CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada