dimecres, 26 de juny del 2024

CLONAR MASCOTES. ÉS ÈTIC?

 Darrerament han aparegut molts negocis al voltant de les mascotes sobre tot, els gossos. Fins i tot, en el programa de la sretmana passada ens referiem a la linia aeria; "Bark Air", és a dir; "Air Lladruc", quins avions estan especialment configurats per que els; "passargers de quatre potes" viatgin amb els seus amos en seients reservats.

També el passat cap de setmana es feia públic que un restaurant d'a prop de Roma, de nom; "Fiuto", és a dir, "olfacte", admet les mascotees a menjar, juntament amb els seus amos. El mateix, disposa de dues cuines; una que cuina per els humans, mentre que l'altra ho fa pels "comensals de quatre potes".

Però també ha sortit aquests dies a debat el tema de la clonació dels animals un procediment que, si bé és alegal, sí que es fa. Ja fa trenta anys que va ser clonada l'ovella; "Dolly". I, a paísos; com ara la Xina, els Estats units , Corea del Sud o l'Argemntina, ja hi ha empreses o clíniques veterinàries que s'hi dediquen. A Espanya, i més concretament, a Màlaga, hi ha una empresa o clínica veterinària que es dedica al clonatge. Tot i això, fonts de la mateixa han assegurat al 3CAT que les "còpies" no són exactes, si no que tenen un 99,9 per cent del genoma de l'original.

De fet, hom es pr4egunta fins a quin punt pot esser ètica la clo0nació de gossos i gats. Els animalistes ho titllen a'anti ètic, atès que, hi ha a les gosseres, moltes mascotes abandonades que caldria adoptar. Fins i tot es preguinten els animalistes si és ètic que les famelles receptores dels embrions tinguin aquest patiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada