dimecres, 19 de juny del 2024

LES CONSEQÜÈNCIES DEL "TRUE CRIME"


 Fa molt pocs dies, un tribunal obligava una multinacional de continguts de vídeo sota comanda a cancel·lar una produicció sobre un cas de l'anomenat; "true crime".

El passat dilluns acabava al 3CAT, una sèrie que intentava aclarir uns tràgics fets que van tenoir lloc a Tor, al Pallars Sobirà. Aquesta sèrie sembla haver tingut tanta acceeptació   que son moltes les persones que, d'alguna manera, pugen al petit municipi de muntanya per turisme, doncs els paisatges son certament molt atractius, sobre tot, ara, que l'aigua de la pluja ha fet reverdir tota la vegetació.

Però sembla que no tothom puja allà per admirar els paisatges, si no que també pugen atrets per aquesta molt viral sèrie, també del gènere; "true crime". I, en aquest sentit, els propietaris de les cases de la petita vila tenen la intenció, no només de limitar, si no d'impedir l'entrada al municipi, donada la molta quantitat de visitants que reben.

En aquest sentit, fa pocs dies escoltavem la opinió dels veins del poble, que asseguraven al mateix; 3CAT, que "Tor NO és nm parc temàtic".

Fer documentals i sèries no és dolent. Però cal anar molt amb compte amb el tema que es toca, sobre tot, amb els de "true crime", que podrien, d'alguna manera, perjudicar més que beneficiar.

















FOTO: Una vista de Tor (Pallars Sobirà). Font: CCMA/3CAT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada