dimecres, 2 de març del 2022

ELS NEOLOGISMES DE L'ERA DIGITAL

   L'era digital, en la que estem completament immersos, comporta també que alguns aspectes de la mateixa tinguin a veure amb paraules noves que s'utilitzen per designar nous aspectes de la tecnologia.

  Moltes d'elles són; o bé paraules directament en anglès; com ara; "Blokchain" (Cadebna de blocs) o, senzillament, sigles; com "NFT" que són, d'alguna manera, imatges digitals que, en ocasions, es poden pagar a preu d'or.

  Però també hi ha un altre terme; les; "criptomonedes", que no són altra cosa que; "monedes virtuals", que no podem tocar físicament i que comporten, com hem pogut comprovar en moltíssimes ocasions, un alt risc de perdre els diners, doncs no estàn regulades per cap organisme bancari, ni nacional, ni internacional. 

  I, en aquest cas, també hi ha els noms de les "divises virtuals", per d'alguna manera anomenar-les, com ara el "bitcoin" o el "dogecoin", entre d'altres que, en alguns paisos, ja hamn estat declarades il·legals o, si més no, "non-grates".

  I és que tots aquests neologismes entren, de manera inevityable, a formar part del nostre llenguatge col·loquial de cada dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada