dimecres, 25 de novembre del 2020

UN MITJÀ QUE S'HA FET LITERALMENT VIRAL

   Fa 64 anys, allà per 1956, engegava el primer canal televisiu d'Espanya. Es tractava de la incipient; Televisión Española.

  En un principi, només emetia unes quantes hores al dia, principalment durant el vespre-nit encara que, progressivament, i amb l'augment del nombre d'aparells i de la cobertura d'aquell primer canal televisiu públic, l'horari es va anar ampliant.

  Durant els anys 60, apareixia un segón canal, també associat a la mateixa; TVE i que anomenàvem, de manera popular; "UHF", doncs emetia en aquella banda de freqüències, més altes que les del primer canal.

  Durant els anys 80 del passat segle XX  l'oferta, pública, de moment, es va ampliar a Catalunya amb TV3, i a Euskadi, amb Euskal Telebista, q ue van començar a  oferir continguts de més proximitat, tot i que ja els canals de TVE, n'oferien de manera intermitent..

  A finals dels 80 o principis dels 90, va irrompre la televisió local i la privada, essent en l'actualitat, i mercès a la tecnologia; "TDT", un ventall immens de canals els que es poden sintonitzar, molts d'ells, monotemàtics; com els de caire esportiu o els que ofereixen només sèries televisives.

  Darrerament s'han incorporat a la llista una nova sèrie de canals. Aquests arriben o bé via satèl·lit o via cable o Internet. Uns són lliures, mentre que d'altres, sobre tot de caire esportiu, són de pagament.

  El diumenge passat es va celebrar el Dia de la Televisió, un mitjà que, amb el temps, ens l'hem fet nostre, i és actualment molt rar trobar una casa on no hi hagi, al menys, un receptor.

  Amb l'aparició de tants i tants canals, caldrà preguntar-se on arribarà i, sobre tot, còm serà la televisió del futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada