dimecres, 18 de novembre del 2020

BO PER UNS, DOLENT PER ALTRES...

   Tota innovació tecnològica porta aparellades les opinions favorables d'uns i contràries dels altres, els detractors. Així ha passat al llarg de la Història. I, com no podia ser d'altra forma, ens esrà passant en els nostres dies.

  Fent una ullada a la Història, la invenció del ferrocarril, va fer que negocis de transport, tan de persones, com de mercaderies, que anaven amb carros, poséssin el crit al cel, esgrimint, fins i tot, idees ben absurdes en contra del nou sistema de transport, aparegut allà pel segle XIX.

  Gairebé el mateix va passar amb el telèfon, doncs els telegrafistes van veure perillar el seu negoci. O, amb la revolució industrial del segle XIX que, segurament va posar en peu de guerra els artesans de l'època.

  El darrer crit de la tecnologia s'anomena; "5G". A nivell de carrer el veurem, sobre tot, en els telèfons mòbils de nova generació, més ràpids i capaços d'establir connexions més segures i privades.

  Dissortadament, el "5G" ja té detractors, i són uns detractors als que podriem anomenar gairebé; "catastrofistes", doncs en alguns mitjans digitals ha aparegut la idea, evidentment, errònia, de que aquesta tecnologia és la responsable de la COVID-19. I, fent cas a tal mentida, tan tècnics, que instal·len dispositius per aquesta nova tecnologia, com torres de distribució, han restat, dissortadament, víctimes del vandalisme i la ràbia de detractors fanatitzats.

  Fins i tot, llegia fa molt pocs dies en un mitjà digital les suposades declaracions d'una científica, en el sentit de que el "5G", no és si no una nova arma.

  Com totes les tecnologies, si el "5G" ha d'ajudar a millorar la nostra vida com a tecnologia auxiliar per fer més fiables aspectes de la mateixa; com per exemple la medicina. Benvinguda sigui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada