dimecres, 11 de novembre del 2020

TÉ GÈNERE LA ROBA?

  Té gènere la roba?

   Aquesta és una d'aquelles "preguntes del milió", quina resposta seria diferent en diferents èpoques de la Historia i, fins i tot en diferents cultures.

  Una convenció no-escrita fa que, si un nadó és nen, se'l vesteixi de blau. I, si és nena, de rosa.

  Aquesta qüestió ha sorgit arran del que va passar fa poc en un Institut, on un professor va enviar al psicòleg un alumne que va anar a classe amb una faldilla.

  Tai situació ha fet que, a la xarxa social; "Tik Tok", es multipliquéssin les imatges de nois i noies vestint aquesta peça de roba, sota l'epígraf; "La roba NO té gènere".

  No és la primera vegada i, segurament que no serà la darrera que passa tal fet, doncs ja en un Institut de Regne unit, va passar quelcom semblant quan la Direcció del centre es va negar a que els alumnes portéssin pantalons curts en època de calor.

  Tot i que la roba, per convenció no-escrita, té "gènere", seria gairebé com un insult dir-li a un escocès que porti una "faldilla" escocesa, que porta una "skirt", tal i com es diu; "faldilla", en anglès, doncs l'esmentada peça escocesa s'anomena; "kilt", per diferenciar-la d'una faldilla qualsevol.

  D'altres elements de l'aspecte d'una persona que han passat a tenir "gènere", són les sabates de taló, inventades, segons sembla, per maniobrar millor quan es monta a cavall, doncs aquesta peça encaixava millor en els estrebs . I, tot i que en un principi les portàven majoritàriament els guerrers que montàven a cavall, bén aviat va estendre's també a les dones, per convertir-se en una peça netament femenina.

  El mateix va passar amb els cabells llargs i les arracades que, en èpoques passades, els lluien  els homjes de casta noble tot i que, finalment, es convertirien en trets més femenins.

  De moment, una "protesta" al "Tik Tok", s'ha fet viral , però sembla que el col·lectiu que l'ha protagonitzada pretén seguir endavant, segons es feia públic el diumenge, dia 8 de Novembre.

  I, qui sap si, en un futur, la roba pot deixar de tenir "gènere". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada