dimecres, 27 de novembre del 2019

ADÉU, CABINES DE TELÈFON!

L'aparició de la telefonia mòbil ha fet que, d'uns anys ençà, les cabines de telèfon hagin passat de ser una peça clau en la vida a ser pràcticament una "peça de museu".

  El cert és que les poques que ja queden a les nostres ciutats i pobles estan gairebé "mortes d'avorriment", doncs gairebé ningú se'n serveix.

  Fa uns dies, un mitjà informatiu digital assegurava que, a Alemanya, aquestes cabines que, en altres temps van ser tan útils, estan emmagatzemades i, segons el mateix digital, estan a disposició de que algun col·leccionista n'arreplegui alguna, sobre tot, de les que eren de color groc, doncs n'hi havia de color groc i de color rosa, segons una foto que el mitjà servia. Pel que fa el preu de cada exemplar aquest no és, ni molt menys, barat, segons el mateix digital, doncs cada una costa uns 600 euros.

  En d'altres paisos sembla que no les han retirat de la circulació. Així, al Regne Unit, les típiques cabines, que segueixen essent de color vermell, han estat transformades en punts per la recàrrega del mòbil o l'ordinador portàtil, a més de ser punts WiFi, mentre que, al Japó, aquestes sembla que han estat convertides en petits aquaris.

  A les nostres ciutats ja en queden poques i sembla que, ben aviat, ja no en quedarà cap doncs fonts de la operadora que ja fa anys les va posar en marxa, assegura que "són deficitàries".

  "La ciència avança que és una barbaritat", tal i com diu un vers d'una sarsuela. I és que, actualment, és força estrany que hi hagi algú que no disposi de telèfon mòbil. I, amb aquesta quantitat de dispositius,  les típiques cabines no hi tenen res a fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada