dimecres, 4 de desembre del 2019

PESSEBRE, TRASTER O NYAP?

Durant els anys 60 del passat segle XX, l'humorista i escriptor; Valentí Castanys, parlava en un enregistrament sobre els Pessebres. En ell, l'artista assegurava que no era capaç de fer un Pessebre abstracte.

  El cert és que, d'un temps ençà, a la Plaça de Sant Jau,me, de Barcelona, hem pogut veure una mica de tot; des de bombolles a perfils.

  Però, en opinió del públic, consultat 28 de Novembre passat, per TV3, en aquesta ocasió s'ha anat massa lluny.

  Si hem de definir el Pessebre de la Plaça de Sant Jaume d'aquest any, no direm mentida si el definim més com a "traster" o "nyap".

  I és que, a simple vista i de lluny, la veritat és que sembla més aviat una pila de caixes que un Pessebre, i la prova d'això és l'expressiva definició que un home en va fer davant les càmeres i micros de la tele catalana, en que va titllar -lo, senzillament de "cagada".

  De bén segur que hi haurà qui el trobarà "maco", i els creients, segurament que en diran "pestes", doncs hi ha llibertat d'expressió.

  Però si ens el mirem des del punt de vista artístic, ceretament que ni és un Pessebre abstracte, ni és  tan sols el que podriem definir com a Pessebre. I és que, en veure-ho, una dona assegurava que, si la volien, els podria portar, fins i tot, la mampara vella que acabaven de canviar a casa seva.

  I és que, sobre gustos, les opinions poden ser molt,però que molt diverses.





Foto cedida per PERIODISTA DIGITAL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada