dimecres, 16 d’octubre del 2019

INJTEL·LIGÈNCIA NATURAL O ARTIFICIAL?

El cinema de ciència-ficció ens ha portat diversos títols en els que es parla d'una anomenada; "intel·ligència artificial" que, en algunes de les històries, no és més que un sistema de control, tal i com passa, per exemple, a títols com; "La fuga de Logan", "La fortalesa" o "L'illa". en totes elles un sistema de ontrol central fa que tot "funcioni", deixant que la intel·ligènia artificcial sigui una forma d'esclavitzar els humans sota diversos "objectius".

  Però hi ha d'altres títols; com ara; "D.A.R.Y.L.", o; "Intel·ligència Artificial", en aquests dos títols, es mostra un altre aspecte de la incipient intel·ligència artificial que es personalitza en sengles robots d'aspecte pràcticament igual al dels humans.

  Concretament en les dues cintes el protagonista no és altre que un nen robòtic amb dues finalitats completament diferents. Així, mentre en una; (D.A.R.Y.L.) el nen robòtic no és més que un prototip de probable; "soldat perfecte", a l'altr; ("Intel·ligència artificial), el protagonista, també nen robòtic, és creat per ajudar una família quin pare treballa en un centre de programacií i que, teòricament, han perdut un fill.

  De fet ja hi ha alguns intents de robots que ajuden a persones amb discapacitat. I, fins i tot, en un restaurant, ja hi ha algun "cambrer robot".

  Com diu una sarsuela; "Avui les ciències avancen que és una barbaritat". Però la intel·ligència artificial  que ha arribat per quedar-se. Ens ajudara de veritat o, per contra, eliminara llocs de treball?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada