dimarts, 26 de març del 2019

QUÈ PASSA AMB ELS PARDALS?

Fa 50 o 60 anys, una de les aus més abundants a casa nostra eren, sens cap mena de dubte, els pardals. Uns petits ocells que tot ho ocupaven. I, en ocasions, constituïen un autèntic maldecap per els pagesos, sobre tot per aquells que conreaven arbres fruiters o vinya, doncs aquests minúsculs ocellets picaven les fruites i el raïm, malmetent part de les collites.

  El canvi climàtic que el planeta està experimentant, i que sembla que ja ha extingit algunes espècies animals, ha fet també desaparèixer els petits pardals d'algunes zones com si realment s'haguessin fos.

  I és que, encara que eren un maldecap pels pagesos també eren beneficiosos, doncs es menjaven també petites larves d'insecte i altres petits animalons del camp, lo qual també els donava un punt d'espècie beneficiosa pel medi ambient.

  Fa uns pocs dies, i a no recordo quin canal de televisió, algú es queixava, precisament, de la dràstica disminució que aquests diminuts ocellets han experimentat tot lamentant,. fins i tot, la seva disminució.

  El cert és que no se sap amb exactitud si és el canvi climàtic o  també els nombrosos pesticides que es tiren als conreus els qui han fet minvar fins a nivells quasi de desaparició, aquests petits ocells que, en el fons, també tenien una funció bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada