dimarts, 5 de març del 2019

LA TRINCA, 50 ANYS

  Un bon dia de l'any 1969, ara fa mig segle, tres nois de Canet de Mar, completament desconeguts, es presentaven en públic amb unes cançons molt desenfadades, encara que punyents.

  Sota el nom de; "La Trinca", el trio de Canet de Mar ha parodiat diferents situacions que s'han donat durant tots els anys que han estat en actiu.

  Així, podem recordar la paròdia de l'entrada a la UE, la del 23-F, que van fer tot versionant la "Dansa del Sabre". O les crítiques a la contaminació; una d'elles posant lletra al vals; El Danubi Blau", de Johan Straus, i l'altra, més innocentona, sota el títol; "Mama, caca!".

  Però també van saber celebrar fets; com la mítica "maneta" que el Barça va propinar al Madrid en l'època en la que el ja desaparegut; Johan Cruyff, era jugador de l'equip "culé", i a qui qualificaven com; "Les millors cuixes del Món".

  De fet, moltes de les cançons que La Trinca van popularitzar, ja no tenen aquella vigència que en la seva època tenien. I, de ben segur que alguna d'elles seria actualment gairebé impossible.

  Tot i això, també n'hi ha que tenen vigència. Tal és el cas de les de l'àlbum; "Festa Major". "; "Si has begut, no condueixis", un consell que sempre és bo de recordar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada