dilluns, 11 de març del 2019

POCS CARRERS AMB NOM DE DONA

  El divendres, dia 8 de Març, es celebrava el Dia Mundial de la Dona Treballadora.

  Cada any es consideren més i més aspectes sobre la inclusió cada cop més elevada de dones a la vida laboral i participativa, sobre tot en els paisos més desenvolupats. I, entre aquests, en paisos on hi ha democràcia i llibertat doncs es proporciona a les dones un gran ventall de possibilitats de treballar, com ja comentàvem en un programa passat.

  Un dels aspectes que es va discutir en aquesta ocasió va ser la poca presència de noms de dones al nomenclàtor dels carrers dels nostres pobles i ciutats una presència que es redueix, de manera gairebé exclusiva a noms relacionats amb l'Esglesia (Santes)i a la reialesa.

  Hi ha hagut municipis que han incorporat al seu nomenclàtor noms de dones que han fet quelcom pels municipis en qüestió. Però,en general, el nomenclàtor està dominat, i amb golejada, per noms d'homes.

  Possiblement seria hora de desempolsar els arxius i mirar quantes dones han fet quelcom important i, per tant, es mereixerien un carrer o una plaça per tal que el poble pogués recordar-les per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada